GOED GEMUTST

Nadat in 2018 het boek ‘Zeeuwse streekdrachten, Handboek voor het maken van kleding’ uit kwam was er nog één onderdeel van de Zeeuwse streekdrachten nÍet op papier vastgelegd. Op 25 oktober 2020 is het boek ‘Zeeuwse streekdrachten, Goed gemutst’ verschenen. In dit derde deel van de serie, die Stichting Zeeuwse Streekdrachten uitgebracht heeft, staan de streekgebonden kanten mutsen in de hoofdrol. Het boek biedt volop beeldmateriaal en werkbeschrijvingen voor alle mutsen, die behoren tot de vrouwenkostuums van de zestien verschillende streekdrachten die Zeeland in het verleden telde.

In ‘Goed gemutst’ staat de geschiedenis van Zeeuwse mutsen centraal, van boven- tot ondermuts, evenals een handleiding voor het maken, opmaken en dragen ervan. Het boek legt ook een link tussen streekdracht en hedendaagse mode, waardoor het boek ook interessant is voor modeontwerpers en modeliefhebbers.

Deze derde uitgave is het sluitstuk van meer dan twintig jaar onderzoek, interviews, fotografie, tekenen en uitproberen. Met recht een Zeeuwse kroon op het werk!

Auteurs zijn: Mart Bakx, Susan Bakx-Plasman, Liza van der Heijden-van der Werf, Wim van der Heijden in samenwerking met Stichting De Zeeuwse Streekdrachten.

Dit boek kwam tot stand mede dankzij een financiële bijdrage van Stichting Nederlandse Volksklederdrachten ‘Collectie Koningin Wilhelmina’.

ISBN 9789462584013
Prijs: 39,95
Uitgegeven en te bestellen bij WBOOKS